Sant Celoni Entrades

COMETA
Roser López Espinosa

Una aventura galàctica per redescobrir la força de la gravetat, el joc i la imaginació

“És bo de renovar la nostra capacitat de sorpresa — va dir el filòsof —. Els viatges espacials ens han fet, a tots plegats, nens una altra vegada.”
Ray Bradbury, Les cròniques marcianes

“El més bonic que podem experimentar és allò misteriós. És la font de tot veritable art i ciència.”
Albert Einstein

COMETA és un solo per a nens i nenes de 6 a 10 anys. Una visitant inesperada ens convida, a través de la seva curiositat i les seves descobertes, a mirar el nostre entorn amb ulls nous.

COMETA és una aventura galàctica per redescobrir i meravellar-nos amb la força de la gravetat, les possibilitats del moviment i el poder de la empatia. La geometria, el joc i la velocitat de la llum. L’univers, la imaginació i els viatges interestel·lars. I sobretot, és una festa per celebrar que ens hem trobat!

Roser López Espinosa

El treball coreogràfic de Roser López Espinosa (Granollers, 1980) es basa en una forta fisicalitat, amb una gran passió per la precisió, la delicadesa, elements acrobàtics i el detall. La complicitat i el treball d’equip es donen la mà en un imaginari vital i ple de joc, de poètica refinada i un toc d’humor.

Graduada en Dansa Contemporània a la MTD / Escola Superior d’Arts d’Amsterdam, el 2005 rep la beca danceWEB del festival ImpulsTanz de Viena i entrena amb l’exentrenador olímpic Jaume Miró.

Balla a Holanda amb Katie Duck / Magpie Dance Music Company, Marta Reig Torres i Pere Faura. A Barcelona treballa amb Àngels Margarit Cia Mudances (Capricis, Flexelf, Kolbebasar i el solo de renom internacional Corol·la), Cesc Gelabert, Lipi Hernández, el director Iago Pericot i el cineasta Isaki Lacuesta, entre d’altres.

El seu treball com a creadora li ha valgut el reconeixement amb diversos premis (per The lizard’s skin, Còncau, Miniatura) i és regularment present a escenaris internacionals amb peces com Lowland, Novembre Hand to hand. Al 2017 crea la peça de gran format L’estol per a la Producció Nacional de Dansa, que és Nominada com a Millor Coreografia 2017 als XX Premis de la Crítica. Al 2019 estrena la peça de grup Trama al Mercat de les Flors, que és Premi Millor Coreografia 2019 als XXII Premis de la Crítica i és també és Nominada com a Millor Coreografia 2019 als XXV Premis Butaca.

Al 2020 col·labora per tercera vegada amb Skånes Dansteater (Suècia), amb l’estrena de Fine Lines per al programa de dansa inclusiva amb gira europea Europe Beyond Access. I estrena la peça Revel Revel per a la Zagreb Dance Company (Croàcia). També al 2020 la peça Novembre és Nominada com a Millor Coreografia 2020 als XXVI Premis Butaca i ella és Nominada com a Millor Ballarina. És coreògrafa invitada per companyies internacionals com Skånes Dansteater (Suècia), Conny Jansen Danst (Holanda), Zagreb Dance Company (Croàcia), MiR Company (Alemanya), entre d’altres. I coreògrafa convidada pel projecte pedagògic Vorpormmern tanzt an – TANZPAKT Stadt-Land-Bund per a la creació i gira a les aules a Alemanya al 2021. Col·labora amb cies de circ com Circ Pànic i Compagnie XY (França). I és docent a centres de formació i festivals internacionals.

Ha comptat amb el suport de Dansateliers a Rotterdam (Holanda) per al seu treball de creació. És artista associada al centre de creació La Caldera a Barcelona i artista resident al Mercat de les Flors 2018-20.

El seu treball coreogràfic s’ha programat a festivals de referència d’Europa i Amèrica Llatina, així com a Egipte, Canadà i Japó.

Fitxa artística

Concepte i coreografia: Roser López Espinosa
Creat amb i interpretat per: Nora Baylach
Música original: Mark Drillich
Vestuari: Åsa Gjerstad
Dramatúrgia: Katarina Pejović
Disseny de l’espai escènic: Roser López Espinosa
Il·lustracions: Daniel Bennett, Christian Klette
Disseny d’il·luminació: Jou Serra
Programació: Sergio Roca Saiz
Construcció LEDs: José Luis Salmerón – Cube Peak
Tècnics: Anna Boix Álvarez, Mario Andrés Gómez
Tècnic-DJ a les escoles d’Alemanya: Viktoria Kohalmi
Projecte educatiu: Perform[d]ance team
Producció executiva a Alemanya: Dörte Wolter / Tanzregion Vorpommern
Producció executiva: Mireia Gràcia Bell-lloch
Management: Dörte Wolter / Mireia Gràcia Bell-lloch

Coproducció: Vorpommern tanzt an (Stralsund, Alemanya), Lowland (Barcelona)
Amb el suport del Mercat de les Flors (Barcelona) i de laSala (Sabadell).
Amb la col·laboració de La Caldera – Centre de creació de dansa i arts escèniques contemporànies (Barcelona).
Creat en residència a: Perform[d]ance (Stralsund, Alemanya) i La Caldera (Barcelona).

Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de l’INAEM.

ENTRADES

DATA
Diumenge 4 de juny
HORARI
12 h
LLOC
Teatre Ateneu, sala Gran
PREU
5 €
ORGANITZA
Ajuntament de Sant Celoni
Venda on-line tancada