Sant Celoni Entrades

EL LLOP: TERRA BAIXA

D’Àngel Guimerà, dirigida per Àngel Llàcer

El fenomen televisiu de ‘El llop’ a l’escenari de l’Ateneu

Àngel Llàcer dirigeix i condueix l’espectacle El Llop: Terra Baixa, una versió actualitzada del clàssic d’Àngel Guimerà. L’emblemàtica història de la Marta i en Manelic s’allunya del molí per ambientar-se ara en un ressort en ple segle XXI.

Amb un format a cavall entre el concurs, el reality i la divulgació cultural, el Llop és una proposta propera i desenfadada protagonitzada pels actors escollits en el programa de TV3 que va conduir Àngel Llàcer, i que ens ha mostrat com es prepara des de zero la representació de l’obra teatral “Terra baixa”.

Emesos els vuit capítols i havent transformat la companyia d’amateur a professional, Terra Baixa gira per Catalunya amb la complicitat de La Perla 29, per posar de relleu la importància de les companyies teatrals amateurs del país i, al mateix temps, la figura d’Àngel Guimerà, de Terra Baixa, i dels actors i actrius que l’han representat al llarg de la història.

Terra baixa, d’Àngel Guimerà

Terra Baixa, Àngel Guimerà planteja magistralment el conflicte constant entre dos mons antagònics i irreconciliables, reflex de les influències realistes i naturalistes de l’època en què Terra Baixa fou escrita: el món pacífic que representa la Terra Alta, i la Terra Baixa, llar de personatges mesquins i profundament corromputs.

La Marta viu sotmesa sentimentalment al Sebastià, propietari de l’hotel on treballa. Aquest, amo i senyor d’un extens patrimoni però pèssim gestor de les seves pertinences, està en vies d’arruïnar-se i decideix casar-se amb una filla de bona família per poder pal·liar els seus deutes. Per fer-ho, primer haurà de per fer callar els rumors que el relacionen amb la Marta; per això, decideix fer cridar el Manelic, un pastor de les muntanyes, i fer-lo casar amb ella. D’aquesta trobada fortuïta entre la Marta i el Manelic neix l’amor, i és gràcies a aquesta passió que creix l’empenta de la Marta per alliberar-se de les cadenes opressores del Sebastià.

Fitxa artística

Autoria: Àngel Guimerà

Direcció: Àngel Llàcer

Interpretació:

Toni Aguilar, Xeixa

Marc Andreu, Josep Perdigó

Pep Carpena, Sebastià

Jordi Ferragut, Tomàs

Àlecs Guixà, Manelic

Blanca Lasobras, Nuri

Roser Martínez, Antònia Perdigona

Daniel Masalles, Mossèn

Alexandra Olmo, Marta

Tuni Salvadó, Pepa Perdigona 

Alba Segarra, Nanda Perdigona

ENTRADES

DATA
Divendres 11 de novembre
HORARI
20.00h
LLOC
Sala gran Teatre Ateneu
PREU
15€
ORGANITZA
Ajuntament de Sant Celoni
Venda on-line tancada