Sant Celoni Entrades

GALETES DE FORMATGE
Txo Titelles

Un espectacle sobre la solitud i l’amistat que ens commou i ens toca el cor, amb un titella de mida humana

El vell Ignasi viu sol. El seu dia a dia està farcit de petits rituals que el mantenen actiu i ben eixerit. El preferit de l’Ignasi és el berenar: assaborir delicioses galetes de formatge amb una tassa de te, és el plaer diari que més anhela quan es lleva.

Avui, però, tot es capgira: la capsa de galetes està buida i foradada…

Què

Els petits rituals que omplen el dia a dia del nostre protagonista, fan més lleugera la seva soledat.

Tot i els anys que carrega a l’esquena, a estones ens recorda un infant juganer i entusiasta. Bonhomiós com és, arriba a perdre els papers quan les coses no van com vol.

Ens afligeix, ens commou, ens entendreix, ens trasbalsa, ens puny i ens toca el cor. Un munt d’emocions que compartim amb ell al llarg de l’espectacle. Finalment, de l’empatia amb el nou inquilí en neix la convivència i la felicitat del vincle.

Amb “Galetes de formatge” corroborem que la companyia dels altres ens escalfa i ens nodreix l’ànima.

Com

El protagonista és un titella de mida humana manipulat per dos titellaires.

La seva presència omple l’espai amb tanta intensitat que els manipuladors desapareixen a la vista de l’espectador. La coordinació a quatre mans dona una gran credibilitat al personatge i tots els seus moviments sorprenen des de l’inici. El contrapunt és un ratolí belluguet que fa perdre els papers al protagonista. En aquest cas, el titella és manipulat amb diverses tècniques (des de la tècnica de la tija fins a la del control a distància).

Artilugis i mecanismes —empremta característica de la companyia— creen moments

inesperats, màgics i extraordinaris.Premi Titeremurcia 2022

L’artista / La companyia

TXO TITELLES neix l’any 1995 de la mà d’en Nartxi Azcargorta (Taun-Taun 1987-1995). L’any següent s’hi afegeix l’Esther Cabacés (Tanxarina 1982-1986 i Zootrop 1988-1996).

La unió de dos titellaires amb llarg recorregut professional, fusiona la poesia, els artilugis i mecanismes de l’un, i la plàstica, creativitat i mirada naïf de l’altra, donant un segell propi a la companyia.

El seu primer espectacle junts “L’Alè, en Hop, la caputxeta…i el llop??” és la confirmació d’aquest fantàstic combinat que, premiat a diversos Festivals, propulsa la nova companyia. D’aleshores ençà, les seves creacions han sigut múltiples i molt variades: per a un sol espectador, itinerants, circ i varietats, espectacles per a nadons, per a públic familiar, sense paraules… Tots i cada un d’ells donant sempre el protagonisme als titelles, sent la manipulació acurada i virtuosa, a més dels enginys i artefactes, la que manté la pàtina inicial de la companyia.

Fitxa artística

Creació col·lectiva
Producció: Tirori, SL
Direcció: Esther Cabacés
Música: Xabi Labaien
Disseny de llums: Iñigo Basauri
Titellaires: Rut Girona i Ignacio Azcargorta
Titelles, atrezzo, escenografia i mecanismes: Nartxi

ENTRADES

DATA
Diumenge 12 de març
HORARI
12 h
LLOC
Teatre Ateneu, sala Lluís Giró
PREU
5 €
ORGANITZA
Ajuntament de Sant Celoni
Venda on-line tancada