Sant Celoni Entrades

GUILLERMOTTA, Vidal canta Guillermina Motta
Cia. Els 3Js

Un magnífic espectacle-concert, beneït per Guillermina Motta

Concert íntim de cançons de la Guillermina Motta interpretades per un alter ego molt particular, anomenat Guillermotta, encarnat per Jordi Vidal, acompanyat de Jordi Cornudella al piano, sota la direcció de Jordi Prat i Coll.

Sensibilitat, ironia, compromís, mamarraxisme, poesia…. en definitiva, bones cançons en bona companyia.

Premi de La Crítica 2021 – Millor actor de Musical
Premi Teatre Barcelona 2021-22  – Millor Interpretació de Musical
Premi Teatre Barcelona 2021-22  – Millor Espectacle Musical de Proximitat

L’artista / La companyia

De la frivolitat anècdota i de la tristesa categoria.

Amb el temps un aprèn que fer teatre és fer un viatge amb gent que t’estimes perquè t’hi entens dins i fora d’un espai escènic. Comparteixes imaginaris, vida, pors i alegries. Per a mi, una d’aquestes persones imprescindibles ha sigut i és en Jordi Vidal. Amb ell, juntament amb en Toni Xuclà a la guitarra, fa uns 15 anys vam fer un espectacle amb cançons de l’Ovidi Montllor i amb poemes que ell va recitar. Anys més tard, ens vam inventar Mon Brel, també acompanyats d’en Toni, oferint cançons del geni belga. I ara, presentem aquest Guillermotta, amb cançons de la nostra admirada, per a moltes raons, Guillermina Motta.

Són concerts i no són concerts. Nosaltres venim del teatre i en els tres casos hem buscat una dramatúrgia que ens permeti cantar cançons investigant els límits peformàtics de cada univers a seguir.

En aquest cas, ens hem posat la perruca per a ser ella. Ens hem inventat una pòcima, com la que es bevia ella a Les Guillermines del rei Salomó, per esdevenir vedettes menjamascles i també elegants chansonieres. Ho hem fet perquè ens estimem la seva música, les lletres que mouen aquesta música i sobretot l’ànima que les va unir. Hem volgut no perdre el fil d’un temps i fer-lo nostre. I qui millor per a fer-ho que en Jordi Vidal capaç de cantar en registres inesperats, de fer fintes vocals de traca i mocador, i alhora capaç de fer-te somriure, riure i plorar en dècimes de segon només amb una mirada o un gest. Sempre des de l’honestedat, sense paròdies estèrils.

A Guillermotta en Vidal es remena com peix a l’aigua o glaçó a la coctelera, passa, ja ho veureu, per infinitat de registres. Està, com diem en l’argot nostre, “que se sale”. Al seu costat, aquest cop, hem comptat amb un altre ésser talentós, en Jordi Cornudella, pianista i director musical. Un tot terreny sensible fins la medul·la que junts fan una parella d’extrema complicitat. Divertida, tendra, seductora, íntima i petarda quan cal.

Un espectacle fet amb molt i molt d’amor, amb molt de joc, i sobretot amb molt de respecte cap el repertori d’una dona extraordinària. Una dona que va fer de la frivolitat anècdota i de la tristesa categoria. Una dona que ha sabut navegar per aquest país nostre aportant intel·ligència, gust, murrieria, ironia i sobretot coherència i estima per tot un patrimoni cultural. Per a nosaltres tot un referent que volem reivindicar.

Gràcies Guillermina per cada cançó que vas cantar, per cada disc que vas gravar, per cada entrevista que vas fer, per cada col·laboració televisiva on anaves a fer-la petar, per cada programa que et vas inventar… i gràcies, sobretot, per venir-vos a veure i seure a primera fila; i per beneir-nos l’espectacle, què coi, tu que no surts de casa ni per rebre la creu de Sant Jordi.

Nosaltres, els Guillermotta boys, t’ho agraïm infinit.

Jordi Prat i Coll

Fitxa artística

Dramatúrgia i direcció: Jordi Prat i Coll
Direcció musical: Jordi Cornudella
Intèrpret: Jordi Vidal
Piano: Jordi Cornudella
Vestuari: Míriam Compte
Caracterització: Núria Llunell
Espai escènic i Il·luminació: Joan Griset

ENTRADES

DATA
Diumenge 22 de gener
HORARI
19 h
LLOC
Teatre Ateneu, sala Gran
PREU
12 €
ORGANITZA
Ajuntament de Sant Celoni
Venda on-line tancada