Sant Celoni Entrades

LA TRENA
La Perla 29 SL

Una història humana que commourà a l’espectador

ENTRADES EXHAURIDES

“A les que estimen, crien, esperen,
cauen mil vegades i es tornen a aixecar.
Que es dobleguen però no sucumbeixen.
Conec les seves lluites,
comparteixo les seves llàgrimes i les seves alegries.
Cadascuna d’elles és una mica jo.”
Laetitia Colombani

Aquesta és la història de tres dones que, tot i haver nascut en continents molt dispars, comparteixen unes idees i sentiments que les uneixen en un poderós anhel de llibertat. Són les vides de la Smita, que lluita pel futur de la seva filla en una Índia separada per castes; la Giulia, que afronta la fallida del seu taller familiar a Itàlia; i la Sarah, que veu amenaçada la seva exitosa carrera d’advocada al Quebec per un càncer de mama. Lluiten contra allò que s’espera d’elles, afronten les adversitats amb tenacitat i es determinen a aconseguir el que és essencial per elles. No es coneixen, però les unirà la lluita contra el destí que els havia estat reservat i la voluntat indestructible de viure amb esperança i il·lusió. Vides particulars i resistents com els cabells de les dones.

‘La Trena’ és el primer llibre de la directora de cinema, actriu, guionista i escriptora Laetitia Colombani. L’obra, traduïda ara al català i al castellà, retrata tres dones de l’Índia, Itàlia i el Canadà i ha suposat un rotund èxit editorial. El llibre ha estat durant mesos al capdavant de les llistes de vendes en 40 idiomes diferents.

La Perla 29

La Perla 29 és un dels centres d’arts escèniques de Barcelona. Nascuda l’any 2002 com una plataforma de creació, treball i gestió d’espectacles, actualment és un dels espais de referència del panorama català i de la ciutat. Durant els primers anys de vida, gràcies a l’esforç i la continuïtat, ha anat construint un equip sòlid lligat a la Biblioteca de Catalunya, un espai de teatre singular. Espai que ha sabut generar un nou punt de trobada dins del sistema teatral.

Apostant per un teatre de repertori que beu dels grans clàssics, però que es vol acostar als nous llenguatges escènics i a les noves veus de la dramatúrgia, La Perla ha treballat per un teatre proper i artesà, on la paraula i la tradició dialoguen amb el present: un teatre d’actor, un teatre d’idees i de carn. Un teatre que transcendeixi, interpel·lant directament a l’espectador amb intel·ligència, sense simplificar la realitat, compartint amb ell dificultats comunes. I que ens porti una mica més enllà, per un camí no sempre fàcil. L’impuls de buscar una nova manera de fer teatre, on el creador i la gestió van agafats de la mà, perquè sigui artísticament estimulant i que, al mateix temps, millori a la pràctica l’aprofitament dels recursos de cada producció, ha donat com a fruit una gran quantitat d’espectacles de factura molt personal, detallada, que busquen una rotunditat i que han rebut un ampli reconeixement tant de públic com de la crítica.

Fitxa artística

De Laetitia Colombani
Traducció i dramatúrgia: Cristina Genebat i Marta Marco
Direcció: Clara Segura
Amb Cristina Genebat, Marta Marco, Carlota Olcina, Clara Segura
Ajudanta de direcció: Montse Vellvehí
Moviment i Coreografies: Vero Cendoya
Espai i Il·luminació: CUBE.BZ
Disseny de So: Damien Bazin
Vídeo: FRAU. recerques visuals
Vestuari: Marian Coromina
Caracterització: Clàudia Abbad
Veu: Pietro Lanfredi Lluís Marco
Regidor: Raúl G. Duarte
Tècnic funcions: Arnau Planchart
Assistent de direcció: Irene Ferré
Construcció d’escenografia: Jorba-Miró Estudi-taller d’escenografia
Sastreria: Claudia Fascio i Època Barcelona
Disseny gràfic cartell: Pau Masaló
Fotografia cartell: Noemí Elias Bascuñana
Fotografia espectacle: David Ruano
Clip espectacle: David Andreu
Tècnics muntatge: Fer Acosta, Marco Ruggero, Roger Blasco
Una idea de Cristina Genebat, Marta Marco, Clara Segura i Bet Orfila

ENTRADES

DATA
Divendres 17 de març
HORARI
20 h
LLOC
Teatre Ateneu, sala Gran
PREU
20 €
ORGANITZA
Ajuntament de Sant Celoni
Venda on-line tancada