Sant Celoni Entrades

TANGO JAZZ (Estrena a Sant Celoni)

Enrique Telleria & la BigBandBegues

Un espectacle innovador del mestre Telleria amb la BigBandBegues

Tango Jazz és un treball fruit de la col·laboració entre La BigBandBegues i el bandoneonista internacional Enrique Telleria. És un espectacle en el que fusionen estils, i totalment innovador, ja que inclou arranjaments especials per a big band i bandoneó. En aquest espectacle, el mestre Telleria estarà acompanyat per un grup de divuit musics, compost per una base rítmica de 5 músics amb piano, guitarra, baix/contrabaix, percussió i bateria; secció de 4 trompetes; secció de 4 trombons i secció de 5 saxos.

La formació

Enrique Tellería és un bandoneista uruguaià, considerat un dels més destacats experts d’aquest instrument. Enrique toca el bandoneó de forma autodidacta, però això li ha impedit forjar una extraordinària trajectòria. Ha estat trompetista i arreglador de l’orquestra de la sala El Bohio a inicis de la seva carrera, i ha format part d’orquestres com Combo Camaguey, Grupo Maracaibo, Grupo Antillano. Ha actuat en països d’arreu del món com a solista de bandoneó, tant amb simfòniques com orquestres de cambra i al capdavant de quintet o sextets, i ha col·laborat amb les orquestres més importants d’Espanya i Europa, i amb artistes tant reconeguts com Serrat, Sabina i Raimundo Amador.

La BigBandBegues és una formació fundada l’any 2006 per diversos músics, amb l’afany de gaudir d’un punt de trobada on interpretar, escoltar i viure la música moderna i el Jazz. La formació té ampli repertori, que va des del Jazz més clàssic amb peces de Duke Ellington, Sammy Nestico, Oliver Nelson, Ella Fitzgerald o Count Basie, fins a obres més modernes com les de Josef Zawinul, Charles Mingus, Thad Jones, Wayne Shorter o Maria Schneider.

La BigBandBegues ha acompanyat artistes com ara Marian Barahona, Erwyn Seerutton o Maria del Mar Bonet, amb qui la Big Band va inaugurar l’octubre de 2021 el Festival de Jazz de Barcelona amb l’espectacle “Blues en Sol”.

En la actualitat, la banda es troba en un procés creatiu i de col·laboració amb artistes d’àmbit internacional, amb els quals fusionen diferents estils musicals amb el Jazz.

Fitxa artística

Arranjaments i direcció musical del espectacle: Enrique Telleria

Bandoneó: Enrique Telleria

Violoncello: Mireia Carrasco

Piano: Emilio Ruíz

Baix: Luis Fernández

Guitarra: Javier Vaquero

Bateria: Gabriel Gómez

Trompetes: Jorge Sanjuas, Abel Herrera, Dan Posen, Llorenç Rubio.

Trombons: Pere Bono, Meritxell Lanau, Francina Mercadal, John Dubuclet.

Saxos: Gaby Ardevol (saxo tenor), Juli Casado (saxo baríton), Marc Crivillé (saxo alt), Marc Domínguez (axo alt), Pablo Cabrera (saxo tenor).

ENTRADES

DATA
Diumenge 4 de desembre
HORARI
19.00h
LLOC
Sala gran Teatre Ateneu
PREU
8€
ORGANITZA
Ajuntament de Sant Celoni
Venda on-line tancada