Sant Celoni Entrades

Teatre:
ELS OCELLS d’Aristòfanes

amb La Calòrica

Els Ocells de La Calòrica, a partir de l’obra d’Aristòfanes
Els Ocells és una obra de teatre del grec Aristòfanes que es va estrenar l’any 414 aC. La comèdia explica la història de dos atenencs adinerats que, farts de la ingerència pública en els seus assumptes particulars, abandonen el món dels humans i convencen els ocells de crear una nova civilització.

La democràcia atenenca no havia complert encara cinquanta anys i Aristòfanes ja denuncia aquells que instrumentalitzen els problemes del poble per perseguir els seus objectius individuals.

2500 anys després d’aquella estrena, La Calòrica revisita Els Ocells per estudiar els mecanismes emocionals que fan funcionar el populisme neoliberal i qüestionar-se els motius del seu auge a l’esfera internacional. Què hem fet nosaltres per aturar el populisme? Fins a quin punt som impermeables als seus eslògans contundents? Què queda de realment democràtic a les democràcies occidentals?

En aquest espectacle La Calòrica extreu el màxim potencial còmic dels seus components per crear una comèdia majúscula, excessiva, de vegades insuportable. Una comèdia que fa parlar els ocells i converteix els líders polítics en dj’s messiànics. Una comèdia on l’humor més negre i absurd es posa al servei del discurs més polític. Una comèdia eclèctica que dinamita qualsevol eix de coordenades que pugui intentar fer servir l’espectador per classificar-la.

Sinopsi
El jove empresari Pisteter i la seva companya Evèlpides no poden tornar a casa. Tampoc se’ls acudeix cap altre lloc on puguin anar a viure la vida còmoda, relaxada i lliure d’impostes que ells anhelen. La trobada accidental amb un innocent puput enmig del bosc els portarà a plantejar-se un canvi d’estratègia: i si renunciessin a la seva condició humana i es convertissin en ocells? O encara més: i si convencessin les aus del món per crear una nova societat basada en els principis fonamentals d’Individu, Propietat i Competència?

L’empresa no serà senzilla. Caldrà convèncer les masses amb un relat sòlid i apassionat, caldrà negociar amb vells poders que habiten el món des del principi dels temps – i que potser no estan disposats al fet que res canviï-, caldrà combatre amb mà de ferro la dissidència i, fins i tot, tenir una conversa cara a cara amb la Democràcia i el Capitalisme.

Fitxa Artística

Els Ocells és un espectacle de creació col·lectiva a partir d’Els Ocells d’Aristòfanes.

Dramatúrgia: Joan Yago
Direcció: Israel Solà
Intèrprets: Xavi Francés, Aitor Galisteo-Rocher, Esther López i Marc Rius
Escenografia, vestuari i il·luminació: Albert Pascual
Espai Sonor: Guillem Rodríguez amb col·laboració d’Arnau Vallvé
Caracterització: Anna Rosillo
Construcció de l’escenografia: La Calòrica i la Forja del Vallès
Confecció del vestuari: Albert Pascual
Llum LED de l’escenografia: L&D Lights
Maquinista: Pere Sánchez
Alumna de l’IT en pràctiques d’escenografia: Alejandra Lorenzo Iglesias
Veus en off: Queralt Casasayas, Arnau Puig, Andrea Ros, Vanessa Segura, Julià Truyol i Pau Vinyals.
Fotografies de l’espectacle: Anna Fàbrega
Enregistrament vídeo de l’espectacle: Moosemallow Crew
Producció Executiva: Julià Truyol

Una producció de la Cia. La Calòrica amb la col·laboració del Festival Temporada Alta i el suport de la sala Beckett i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

ENTRADES

DATA
Diumenge 4 de febrer
HORARI
18 h
LLOC
Teatre Ateneu, Sala Gran
PREU
General: 16 €. Menors de 30 anys: 8 € (cal presentar el DNI a l’entrada)
ORGANITZA
Ajuntament de Sant Celoni
Venda on-line tancada