Sant Celoni Entrades

Teatre:
LALI SYMON

de Sergi Belbel

Sinopsi de l’espectacle   
La Lali és una gran estrella reconeguda i estimada pel seu públic. No és exactament una actriu, sinó més aviat una comedianta. I encara més concretament, una monologuista. Els seus xous, divertits, irònics, i també punyents, delecten les espectadores als teatres i també a la televisió. El que ningú no coneix és la seva autèntica personalitat, ni la vida privada de l’estrella, Lali Symon. I molta gent es pregunta si ella, que sempre es mostra alegre, enginyosa, directa i desinhibida davant la gent, és igual a dins i a fora de l’escenari. I així, veurem que, quan s’apaguen els focus i ella abandona l’espai públic dels seus monòlegs, es transforma en una altra persona (o potser podríem dir també en un altre “personatge”?) i manté una relació especial i molt intensa amb dues dones decisives per a la seva vida privada: la seva mare i la seva filla, a les quals sempre ha mantingut al marge de la seva professió. A partir d’aquí, la comèdia i la tragèdia s’alternen en tots dos espais, el públic i el privat, amb vasos cada vegada més comunicants. I la ficció i la realitat acaben encreuant‐se de manera gairebé indeslligable.

Text de l’autor i director
“No hi ha plaer i responsabilitat més grans per a un autor dramàtic que escriure per a un gran actor o una gran actriu. Tothom, el públic i també els professionals, tenim ben clar que les autèntiques “estrelles” del món de l’espectacle teatral són les intèrprets que cada vespre es deixen la pell damunt de l’escenari. Quan una d’elles va “en cerca d’autor” per a explicar una història personal, els autors ens convertim en els intermediaris (privilegiats) de la seva veu. Aquesta història parteix, doncs, de la voluntat d’una gran actriu de voler anar més enllà de representar un (altre) paper d’una obra prèviament escrita: l’Emma Vilarasau. Dues grandíssimes actrius de dues generacions prou allunyades, la Mont Plans i la Júlia Bonjoch, completen el meravellós tercet.  Heu vingut a veure una obra sobre la doble vida d’una estrella del món de l’espectacle, en aquest cas més aviat una comedianta que no pas una actriu dramàtica: la Lali Symon, una monologuista especial, que diverteix el seu públic amb els seus discursos sobre els temes de la vida més actuals i punyents.  Però, què passa quan la Lali Symon acaba el seu monòleg i es treu el maquillatge de la cara? Quina vida té a fora de l’escenari?  Volem parlar de la vida, del pas del temps, de les crisis, de les mares i les filles, de les àvies i les netes, del futur negre, de la vellesa i de la mort. Però, sobretot, de l’amor.

Pel teatre i per la vida. I, si pot ser, volem provocar-vos també un somriure i alguna rialla, que això és una comèdia. De fet, com la mateixa vida.”

Sergi Belbel

Fitxa Artística
Autoria i direcció: Sergi Belbel 
Intèrprets: Emma Vilarasau, Mont Plans i Júlia Bonjoch
Escenografia: Max Glaenzel i Josep Iglèsias
Vestuari: Nídia Tusal 
Il∙luminació: Kiko Planas
Espai sonor: Jordi Bonet 
Caracterització: Helena Fenoy 
Direcció de producció: Maite Pijuan 
Producció executiva: Raquel Doñoro 
Direcció tècnica: Moi Cuenca 
Coordinació tècnica: David Ruiz 
Ajudantia de direcció i regidoria: Anna Carreño 
Sastreria: Toñi Chamorro 
Perruqueria i maquillatge: Noelia López i Alicia Osete
Maquinistes: Jordi Larrea i Marc Barrachina 
Tècnic de so: Genís Morral   
Tècnic de llums: Robert Garriga     
Construcció de l’escenografia: Jorba‐Miró Estudi‐Taller d’escenografia
Confecció del vestuari: Goretti i Menchén Tomàs 
Confecció telons: Peroni  
Màrqueting i comunicació: Teatre Romea 
Reportatge fotogràfic: David Ruano  
Disseny gràfic: Santi&Kco
Col·laboradors: Jorge de la Garza, Montibello, Rowenta, Zen Eyewear i Kumi Sneakers    
Agraïments: Berto Romero i Creu Roja Catalunya 
Institucions: Generalitat de Catalunya ‐ ICEC Institut Català de les Empreses Culturals 
Distribució: Sergi Calleja (scalleja@focus.cat)

És una coproducció del Teatre Romea i Grec 2023 Festival de Barcelona

ENTRADES

DATA
Dissabte, 16 de març
HORARI
19 h
LLOC
Teatre Ateneu, Sala Gran
PREU
General: 20 €. Menors de 30 anys: 10 € (cal presentar el DNI a l’entrada)
ORGANITZA
Ajuntament de Sant Celoni
Venda on-line tancada